Фрагменти от живот на една жена е първата американска авантюра на

...
Фрагменти от живот на една жена е първата американска авантюра на
Коментари Харесай

Фрагменти от живота на една жена - преодоляване на болката

" Фрагменти от живот на една жена "  е първата американска случка на унгареца от румънски генезис Корнел Мундруцо (не го одобрявам, само че всеки идващ негов план е по-добър), а равносметката е доста сполучлива - шест награди, номинации за " Оскар " и БАФТА за основна женска роля, купа " Волпи " за най-хубава актриса във, оценка 7.1 в IMdb. Най-накрая го гледах на есенния София Филм Фест и би трябвало незабавно да кажа, че това фактически е мощно, въздействащо и вълнуващо произведение с директни, само че завладяващи и прочувствено наситени внушения.

Марта (Ванеса Кърби от ) е млада, хубава и сексапилна жена с неясно изваяно лице, високи скули и стегнат бюст, която желае да роди в домашни условия. Нейният радушен и много дисциплиниран брачен партньор, симпатичният и неотразим служащ с буйна брада, кротки очи и мъжествени черти Шон (Шая Лебоф, отлично!) е склонен, само че в последния миг не идва предстоящата акушерка, а заместничка- безличната и сива, с прави редки коси, правоъгълни очила и тънки вежди Ива (Моли Паркър). Сцената на раждането е снимана феноменално в един кадър, Ива в действителност е способена и чевръста, желае да отидат в болница, тъй като бебето има проблеми, а Марта отхвърля. Линейката идва късно, новороденото е умряло...

След такова събитие фамилиите рядко оцеляват. Марта е раздрана на късчета, които мъчно ще събере отначало, само че държанието ѝ е изсъхнало, дистанцирано и безразлично, а Шон, слабоволев, мекушав и простодушен, не знае по какъв начин да се държи и лека-полека се предава, абдикира и изневерява. Под давлението на покровителствената и завладяваща, даже тиранична майка на Марта, белокосата и суха, само че енергична и непокътната, с аристократични черти и благородни дребни бръчки Елизабет (Елън Бърстин, на 88, гигант) фамилията съди Ива за незаконна немарливост, а прокурор е братовчедката Сюзън (Сара Снук от Succession), обилна русокоска със студено изражение и ледени очи. 

Когато те застигне покруса, постоянно си податлив да виниш някой различен, шанса, събитията, Бог. Марта единствена обаче съумява да надмогне обикновеното и първосигнално предпочитание за възмездие и безкомпромисна кавга, да огледа вътре в себе си и да откри амнистия, само че и смирение, които да успокоят съвестта ѝ и да спрат мъчението на самообвиненията. Заради това тя ще успее да продължи напред, да построи живота си отначало, да потърси обич, благополучие и. За разлика от другите, които сякаш вечно са затънали в блатото на загатна, отчаянието и непотребните проекции на вероятното, само че зачеркнато с един размах бъдеще.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР